Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری شبکه الجزیره، برگزاری انتخابات مغولستان در روز ۹ ژوئن (چهارشنبه ۱۹ خرداد) در ظاهر ممکن است آزاد و عادلانه به نظر رسیده باشد. "اوخنا خورلسوخ" (Ukhnaa Khürelsükh) نخست وزیر سابق از حزب مردم مغولستان (MPP) با کسب ۶۸ درصد آراء در برابر نامزدهای دو حزب دیگر به پیروزی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در واقعیت، نامزدهایی که قادر بودند چالشی واقعی برای خورسلوخ ایجاد کننده به حاشیه برده شدند. دو رقیبی که در انتخابات بودند هیچ بختی برای پیروزی نداشتند و تنها به انتخابات مشروعیت دادند.

در این تحلیل نوشته "مونخناران بایارخاکوا" (Munkhnaran Bayarlkhagva) تحلیلگر امنیتی مقیم اولانباتور مغولستان آمده است: خورلسوخ روز ۲۵ ژوئن سوگند ریاست جمهوری ادا کرد و به این ترتیب تمام شاخه های دولت تحت کنترل حزب مردم مغولستان قرار گرفت. این پیروزی تا حد زیادی نتیجه طراحی حزب مردم مغولستان و نخبگان کشور بود که ترجیح می دهند بجای اقدام به سمت دموکراسی کامل، از طریق صادرات کالا به چین ثروتی به دست آورند.

از این رو، توسعه دموکراتیک مغولستان به شدت مخدوش شده است چنانکه یک دولت تک حزبی با امتیازهای ویژه تحت حکومت حزب مردم مغولستنان ظهور می یابد. در سال ۱۹۹۰ یک انقلاب دموکراتیک مسالمت آمیز موجب استعفای رهبریت کمونیست این کشور شد و اولین انتخابات چندحزبی برگزار شد. در دو سال بعدی، مجلس این کشور که هنوز تحت تسلط حزب انقلابی خلق مغولستان قرار داشت یک قانون اساسی دموکراتیک جدید را تهیه و اجرا و نظام نیمه ریاستی را ایجاد کرد.

بر خلاف بسیاری از کشورهای شرق اروپا، مغولستان حزب کمونیست را منحل یا ممنوع نکرد. به استثنای انتخابات پارلمانی سال های ۱۹۹۶ و ۲۰۱۲، حزب انقلابی خلق مغولستان (که در سال ۲۰۱۰ نام پیش از سال ۱۹۲۵ یعنی حزب مردم مغولستان را احیا کرد) بر مجلس این کشور تسلط داشته، اما از سال ۲۰۰۵ در همه انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده است.

در سال ۲۰۲۰ حزب مردم مغولستان در انتخابات پارلمانی پیروز شد و با کسب ۶۲ کرسی از ۷۶ کرسی اکثریت قاطعی به دست آورد و حزب دموکراتیک به عنوان حزب مخالف اصلی عملکرد ضعیفی داشت و تنها ۱۱ کرسی کسب کرد.

در ماه ژانویه  و در پی تظاهراتی در اعتراض به مدیریت ضعیف پاندمی کرونا، خورلسوخ نخست وزیر بطور ناگهانی استعفا کرد و همگان را متعجب ساخت و برای مردم مغولستان روشن بود که او قصد دارد خود را از تاثیرات همه گیری کرونا دور کرده و برای کسب مقام ریاست جمهوری آماده شود.

در ماه آوریل دادگاه قانون اساسی، خالتما باطولگا رئیس جمهوری سابق را از شرکت مجدد در انتخابات منع کرد. از طریق ائتلاف احزاب سیاسی، "گانباتار سانخوگین" (Ganbaatar Sainkhüügiin) که یکی از محبوب ترین سیاستمداران کشور به شمار می رفت و نامزد انتخابات سال ۲۰۱۷ بود نیز فرصت شرکت در انتخابات را از دست داد.

باطولگا تلاش کرد که حزب حاکم را منحل سازد، اما دادگاه ها و پارلمان تلاش او را نادیده گرفتند. در فرآیند انتخابات نیز مشخص بود که هیچکدام از دو نامزد قادر به رقابت با منابع در اختیار خورلسوخ نبودند. نخست وزیر سابق همچنین از حمایت نخبگان اقتصادی و سیاسی مغولستان برخوردار بود. حتی باطولگا نیز دست از مقاومت برداشت و در یک مصاحبه تلویزیونی تلویحا گفت که درصدد آشتی و تفاهم با خورلسوخ است.

با توجه به شرایط کارزار تبلیغاتی و برگزاری انتخابات، نتیجه آن موجب شگفتی نبود و خورسلوخ ۶۸ درصد آرا را کسب کرد.

تحکیم قدرت توسط حزب مردم مغولستان در شرایطی انجام می شود که این کشور با یک بحران مهم اقتصادی رو به رو است. اقتصاد این کشور که وابسته به صادرات کالا به چین است به علت کاهش آهنگ رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۱۴ ضربه خورد و این امر ضرورت دریافت یک وام ۵.۵ میلیارد دلاری از سوی صندوق بین المللی پول را در سال ۲۰۱۷ ایجاب کرد. متعاقب این تحولات این بحث ایجاد شد که چنانچه مغولستان یک دولت باثبات تر می داشت بهتر می توانست مسائل مالی را مدیریت کرده و از فروپاشی اقتصادی جلوگیری نماید.

حزب مردم مغولستان نیز تاکید کرد که این کشور نباید فرصت بعدی اقتصادی بعد از همه گیری کرونا را از دست بدهد و تمرکز قدرت سیاسی به توسعه کشور کمک خواهد کرد.

به نظر می رسد که حزب مردم مغولستان علاوه بر حساب باز کردن روی رشد اقتصادی ناشی از صدور کالا به چین، از روایت "جامعه با سرنوشت مشترک" حزب کمونیست چین هم استقبال می کند؛ روایتی که می گوید یک کشور برای توسعه نیازی ندارد که دموکراتیک باشد.

این گزارش در ادامه افزود: حزب مردم مغولستان با دنبال کردن روایت حزب کمونیست چین درباره سعادت غیردموکراتیک، به نظر می رسد که در حال وارد کردن مغولستان به مسیر حکومت اقتدارگرایانه است. در صورتی که روند کنونی ادامه یابد، دولت این کشور به یک رژیم انتخاباتی خودکامه تبدیل می شود که مخالفان را سرکوب کرده و با رانت های منابع طبیعی از نخبگان وفادار حمایت می کند و مردم را نیز را با تبلیغات سرگرم می نماید. چنین روندی همچنین موجب آسیب پذیرتر شدن مغولستان دربرابر تاکتیک های اجبار پکن خواهد شد. بنابراین تحت رهبری حزب مردم مغولستان و با تایید کامل نخبگان اقتصادی و سیاسی، دموکراسی مغولستان در حال مرگ تدریجی و آرام است.

برچسب‌ها اولان باتار مغولستان انتخابات ریاست جمهوری پکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مغولستان انتخابات ریاست جمهوری مغولستان انتخابات ریاست جمهوری پکن ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۱۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوتین به‌عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد/ استعفای دولت روسیه

رئیس‌جمهور روسیه در مراسم تحلیف خود، ضمن قدردانی از مردم کشورش برای اعتماد و حمایت از خود، تاکید کرد که همچون گذشته با تمام توان از منافع و امنیت روسیه دفاع کرده و به مردم آن خدمت کند و دولت روسیه نیز استعفا داد تا بعداً کابینه جدید تشکیل شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین امروز، سه شنبه، در مراسم تحلیف خود در کاخ کرملین، بار دیگر  به عنوان رئیس جمهور روسیه سوگند یاد کرد.

وی گفت: «من در هنگام اجرای اختیارات رئیس جمهور فدراسیون روسیه، سوگند یاد می‌کنم که به حقوق و آزادی‌ انسانها و شهروندان روس احترام بگذارم و از آنها محافظت کنم، قانون اساسی را رعایت و از آن دفاع کنم و از حاکمیت و استقلال، امنیت و تمامیت  کشور حمایت و صادقانه برای رفاه مردم روسیه خدمت کنم.»

پوتین پس از ادای سوگند، رسما دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز کرد. پس از آن سرود ملی روسیه در سالن پخش شد.

قدردانی پوتین از شهروندان روسیه در تمام مناطق این کشور 

ولادیمیر پوتین در مراسم تحلیف خود، بار دیگر  از تمامی شهروندان روس در  سراسر مناطق کشور به خاطر اعتماد و حمایت از او قدردانی کرد.  او گفت: «می‌خواهم صمیمانه از شهروندان روسیه در تمام مناطق کشورمان، ساکنان سرزمین‌های تاریخی ما که از حق همراهی با وطن دفاع کردند، تشکر کنم. من در برابر قهرمانان کشور و شرکت کنندگان در عملیات نظامی ویژه، همه کسانی که برای میهن می جنگند، سر تعظیم فرود می‌آورم.»

پوتین از اعتماد و حمایت مردم روسیه تشکر کرد و تاکید کرد که با تمام توان از روسیه دفاع کرده و به مردم آن خدمت کند. وی افزود: «این همان چیزی است که معنا و محتوای کار من در سال‌های گذشته را مشخص می‌کند و من به شما اطمینان می‌دهم که در آینده نیز منافع و امنیت روسیه برای من بالاتر از همه چیز خواهد بود.»

پوتین با تاکیدبر اینکه مردم روسیه همواره سرنوشت کشور را خود تعیین کرده و خواهند کرد، افزود: «ما مردمی متحد و بزرگ هستیم و همه در کنار یکدیگر پیروز خواهیم شد.»

وعده پوتین برای ادامه کار در جهت ایجاد  جهان چندقطبی

ولادیمیر پوتین همچنین قول داد که به تلاش در جهت ایجاد یک نظم جهانی چندقطبی ادامه دهد. وی تاکید کرد: «ما به همراه شرکای خود در همگرایی اوراسیایی، با سایر مراکز توسعه مستقل، به کار برای تشکیل یک نظم جهانی چند قطبی، یک سیستم امنیتی برابر و غیرقابل تقسیم ادامه خواهیم داد.»

رئیس جمهور افزود که در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است، باید خودکفا و رقابتی بود تا افق‌های جدیدی به روی روسیه باز  شود. او ادامه داد که دولت و نظام سیاسی کشور باید قوی و کاملاً در برابر هر گونه چالش و تهدید مقاوم باشد.

دولت روسیه استعفا داد

دولت روسیه نیز امروز سه شنبه پس از مراسم تحلیف ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه استعفا داد. هیئت وزیران در بیانیه‌ای اعلام کرد :«دولت با پیروی از هنجارهای قانونی و قانون اساسی فدرال، اختیارات خود را به رئیس جمهور تازه منتخب روسیه واگذار  می‌کند. دستوری در این خصوص امضا شده است.»

یادآوری شده که روند تشکیل دولت جدید با انتصاب رئیس کابینه آغاز می‌شود. فرمانی در این باره توسط رئیس جمهور پس از تأیید نامزدی فرد مورد نظر توسط دومای دولتی امضا خواهد شد. رئیس دولت ظرف یک هفته پس از انتصاب خود، پیشنهادهایی در مورد ساختار دستگاه های اجرایی فدرال به رئیس جمهور ارائه خواهد کرد.  در عین حال، وزرای کابینه سابق و معاونان نخست وزیر، بعنوان مجری موقت امور به انجام وظایف خود ادامه خواهند داد.

ولادیمیر پوتین با کسب 87.28 درصد آرا در انتخابات ریاست جمهوری روسیه پیروز شد. رای گیری اصلی در سراسر روسیه طی سه روز - از 15 تا 17 مارس - برگزار شد. مشارکت کلی مردم روسیه در این انتخابات 77.44 درصد بود که طبق اطلاعات کمیسیون مرکزی انتخابات، این رقم یک رکورد در تاریخ معاصر کشور است.

پسکوف: غرب تلاش‌ها برای مداخله در انتخابات روسیه را افزایش خواهد دادپوتین در پاسخ به توهین همتای آمریکایی: همان‌طور که قبلاً گفتم بایدن برای روسیه بهتر استچرا پوتین با شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه موافقت کرد؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش فشارها برای استعفای سوناک
  • پوتین به‌عنوان رئیس‌جمهور سوگند یاد کرد/ استعفای دولت روسیه
  • رضایت حاکمیت به پوشش زنان ۲۰ سال پیش | همان بدحجابانی که کافر بودند!
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • استقرار حاکمیت شرکتی برای پذیرش در فرابورس الزامی شد