Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جهان، کشورهایی وجود دارند که از آن‌ها کمتر می‌شنویم و اطلاعات زیادی ازشان نداریم. مغولستان بدون تردید یکی از آن‌هاست. برای مثال، آخرین خبری که پیرامون مغولستان شنیده‌اید چه زمانی بود؟ آیا آن را به خاطر می‌آورید؟ یا اینکه چقدر از این کشور می‌دانید؟ به احتمال زیاد زمانی که نام مغولستان را می‌شنوید، یاد چنگیز خان و حملات خونین او یا سرزمینی وسیع و سردی می‌افتید که در شمال قاره آسیا واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این فرضیه‌ها برای شما صدق می‌کند، پیشنهاد می‌دهیم به‌خواندن این مطلب ادامه دهید تا حقایق بیشتری از مغولستان برایتان روشن شود.

مغولستان سرزمینی است که نخستین دایناسور در آن دیده شد؛ در سال 1920 فسیل دایناسور به همراه نخستین تخم دایناسور در صحرای گوبیِ مغولستان یافت شد.

حدود یک چهارم جمعیت مغولستان چادر نشین هستند؛ طبق آخرین سرشماری‌ها، جمعیت مغولستان بالغ بر سه میلیون و دویست هزار نفر برآورد شد که از این رقم چیزی حدود 25 تا 40 درصد ساکنینش‌ چادرنشین هستند.

3. در گذشته، مغولستان تحت حکومت چنگیزخان، بزرگ‌ترین امپراطوری و بزرگ‌ترین کشور جهان را در اختیار داشت. چرا که چنگیز خان قبل از مرگ خود موفق به فتح بیش از 31 میلیون متر مربع از جهان شده بود.

4. زمانی که نام مغولستان می‌آید بهتر است بدانید ممکن است صحبت درباره دو سرزمینِ متفاوت باشد. مغولستان داخلی و مغولستان خارجی دو سرزمین مجزا از هم هستند که بخش داخلی آن تحت عنوان استانی از چین محسوب می‌شود و مغولستان خارجی که با نام مغولستان هم‌ خوانده می‌شود، کشوری مستقل از چین است. در تصویر زیر می‌توانید تفاوت این دو را بهتر متوجه شوید.

 5. جمعیت کم مغولستان شاید شما را از این واقعیت که چقدر این کشور بزرگ است دور بکند. در حقیقت مغولستان پس از ایران، در رده هجدهمین کشور بزرگ جهان جای می‌گیرد که نسبت به جمعیت خود، بسیار وسیع است. برای درک بزرگی کشور می‌توانید متصور شوید که 37 کشور هلند می‌تواند داخل مرز مغولستان جای بگیرد.

6. مغولستان یکی از جوان‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شود و بیش از نیمی از جمعیت کشور را افراد زیر 30 سال تشکیل می‌دهند. یکی از دلایل این موضوع، نرخ بالای زاد و ولد است. به طور میانگین هر خانواده مغولستانی صاحب چهار فرزند است.

7. واژه‌ مغول (به زبان انگلیسی: Mongol) به معنای شجاع است.

8. یکی از فراوان‌ترین گونه‌های جانوری در مغولستان اسب است که در نژادهای مختلف دیده می‌شود. جمعیت‌ اسب‌ها در مغولستان 3 برابر بیشتر از جمعیت ساکنین این کشور است.

9. مغولستان میزبان بیشترین جمعیت پلنگ برفی، یکی از بزرگ‌ جثه ترین گربه‌سانان جهان است. بیش از یک سوم این گونه‌ی رو به انقراض، در مغولستان سکونت دارند.

 10. در مغولستان گاری‌های بستنی فروشی، بستنی را داخل جعبه می‌گذارند و کنار خیابان می‌فروشند؛ به دلیل هوای بسیار سرد مغولستان، نیازی برای استفاده از یخچال برای نگهداری بستنی‌ها نیست. همچنین گفته می‌شود به همین علت، یعنی سرمای بیش از حد مغولستان، خامه‌ها منجمد شدند و حالتی شبیه به بستنی به خود گرفته‌اند. این ایده ابتدا به چین برده شد و سپس توسط مارکوپولو به ایتالیا. 

11. مغول‌ها به موسیقی اهمیت زیادی می‌دهند و در طول تاریخ وصف ستایش مواردی چون طبیعت، اسب‌ها و آزادگی ترانه‌های بسیاری سروده‌اند. یکی از منحصر به فردترین موسیقی‌های محلی این کشور، نوعی ترانه‌سرایی است که خواننده تنها به وسیله بینی و گلوی خود صدا در می‌آورد و آواز می‌خواند.

12. گفته می‌شود چنگیزخان مغول طی کشورگشایی و حملاتش، باعث به قتل رسیدن بیش از 40 میلیون نفر شده است.

13. گر چه ما از مغول‌ها تصویر خشن و ظالمانه‌ای در تصورمان داریم، امّا مغول‌ها یکی از مهمان‌نوازترین مردمان جهان هستند. این موضوع را هم از زبان مسافرانی که به مغولستان سفر کرده‌اند می‌توانید بشنوید و هم با یک جستجوی ساده در اینترنت. یکی از معروف‌ترین خوراکی‌هایی که مغول‌ها برای پذیرایی از مهمانان آماده می‌کنند، نوعی چای شیرِ نمکی است که Suutei tsai نام دارد.

 14. درست است چنگیز خان مرده است، اما نام و یاد او همه چیز مغولستان است؛ چنگیزخان آنقدر در مغولستان شخصیت والایی دارد که ساکنین این کشور بر این باور هستند که در یک روز وعده داده شده، چنگیزخان بازمی‌گردد و بر جهان حکم‌رانی می‌کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مغولستان چنگیزخان مغول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۲۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمداسماعیل اکبری فوق تخصص غدد و سرطان و رئیس انجمن آموزش پزشکی ایران  درباره آمار‌های کهنسالی جمعیت در کشور مباحثی را مطرح کرد و گفت: در تحقیقی که از من به زودی قرار است منتشر شود همه آمار‌ها و چارچوب‌ها مشخص شده و به نظر می‌رسد که شرایط از قبل وخیم‌تر شده است. ما تا بیست سال دیگر نزدیک به ۹۰ میلیون نفر جمعیت خواهیم شد و کشور‌های اطرافمان هم همین میزان خواهند بود.

وی در ادامه درباره مهمترین شاخص‌های جمعیتی گفت: نخستین شاخص میزان تولد یا بقای یک جمعیت است که این میزان برای کشور ما هر روز کمتر می‌شود، دومین شاخص ازدواج است که همین الان هم از نظر سن ازدواج بالاو به لحاظ عددی کمتر از قبل شده‌ایم. شاخص سوم مهاجرت است که نزدیک به شش میلیون مهاجر ما داریم که قطعا بزرگترین استراتژی کشور‌های غربی برای تأمین نیاز‌های جمعیتشان مهاجرپذیری است و سیاست‌های ما برای جلوگیری از این مهاجرت‌ها هنوز مشخص نیست. دکتر اکبری یادآور شد: شاخص دیگر بارداری است که از صد بارداری تعداد هشتاد بارداری به تولد منجر می‌شود و بقیه به دلائل مختلف سقط می‌شوند و درنهایت شاخص آخر مرگ است که ما امروزه در بین جوانان و سپس کودک و نوجوان مرگ و میر به دلیل تصادفات و مسائل دیگر سلامتی زیاد داریم.

وی با بیان اینکه تلاش‌های خوب ستاد ملی جمعیت برای تشویق به فرزندآوری و دیگر سیاست‌های جمعیتی گفت: به لحاظ علمی و جایگاه اجتماعی هم افرادی که در این ستاد کار می‌کنند می‌بایست مورد وثوق و شناس مردم باشند تا قدرتمندانه بتوانند حرفشان را بزنند و مورد قبول قرار بگیرند. دکتر اکبری با اشاره به اینکه نباید از خط و خطوط جوانی جمعیت عبور کنیم، گفت: سیاست‌های دولتی و حاکمیتی در این عرصه کاملا دلسوزانه و تعبدی است که باید در میدان عمل هم نتیجه بدهد و همه اینها در تعامل با اساتید و پژوهشگران این عرصه که کار علمی، پاسخ به ابهامات و پژوهشی می‌کنند اثربخش خواهد بود.

وی با تأکید بر اهمیت تبلیغات دراین زمینه گفت: تبلیغات نباید تبدیل به ضد تبلیغ شود، هنوز اثر تبلیغات سوقبلی در جامعه در عرصه فرزندآوری دیده می‌شود و خیلی طول می‌کشد که ما با تبلیغات مناسب سیاست‌ها را در بین جامعه تغییر دهیم.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • اجرای طرح آمایش سرزمینی ورزش در خوزستان
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • هاشمی: طرح آمایش سرزمینی، ورزش کشور را از روزمرگی دور می‌کند
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان
  • ورزش خوزستان با طرح ملی آمایش سرزمینی به نقطه مطلوب می‌رسد
  • روزگاری جامعه مداحی از مراجع تقلید اجازه نقل حدیث می‌گرفت
  • اطلاعاتی جالب درباره جفت‌گیری عجیب‌ترین موجود جهان!
  • فیلم| نظرات جالب تجار خارجی در مورد ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟