Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@16:48:26 GMT

گزارش| نگاهی به روابط مغولستان و آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۶۶۵۷۶

گزارش| نگاهی به روابط مغولستان و آمریکا

دولتهای مغولستان و آمریکا روابط خود را به سطح مشارکت استراتژیک ارتقا خواهند داد و به دنبال تقویت روابط در تمامی زمینه‌ها هستند. ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۳ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، خالتما باتولگا رئیس جمهور مغولستان هفته گذشته در روز چهارشنبه در کاخ سفید با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این دیدار وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که دو کشور تصمیم دارند تا روابط خود را به سطح مشارکت استراتژیک برسانند.

بر اساس این بیانیه، دو کشور متعهد شده اند که همکاری را به عنوان دو دموکراسیِ مبتنی بر حاکمیت قانون از طریق حفظ و ارتقاء ارزش های دموکراتیک و حقوق بشر از جمله آزادی دین و عقیده، آزادی بیان شامل آزادی اینترنت و رسانه ها و آزادی های اجتماعی را تشدید کنند و در زمینه مبارزه با فساد، شفافیت مالی، جوانان و توسعه نیز همکاری داشته باشند.

دو کشور هم چنین ابراز علاقه کردند تا با همکاری یکدیگر امنیت ملی و ثبات در سراسر منطقه پاسیفیک را ارتقا دهند بگونه ای که تمام کشورهای منطقه بتوانند مطابق با قوانین بین‌المللی و اصول رقابت عادلانه به رشد اقتصادی دست یابند. بر اساس این بیانیه روسای جمهور دو کشور در مورد تقویت امنیت مرزها، جلوگیری از ترانزیت غیرقانونی و قاچاق و تسهیل سفرهای مقامات دو کشور توافق کردند.

در جریان سفر رئیس جمهور مغولستان به امریکا، خالتما باتولگا یک اسب مغول به پسر سیزده ساله دونالد ترامپ هدیه کرد. ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی پرسیده بود آیا نامی برای این اسب انتخاب کرده است، جواب داد که نام "ویکتوری" را برایش انتخاب کرده است. پیش از این مقامات بلندپایه امریکایی چون جو بایدن معاون رئیس جمهور سابق، پاک هیل و دونالد رامسفل وزرای سابق دفاع نیز از مغولستان اسب هدیه گرفته بودند.

روز پنجشنبه نیز رئیس جمهور مغولستان با نمایندگان مغول هایی که در امریکا زندگی می کنند در محل سفارت این کشور در واشنگتن دیدار کرد. در حال حاضر، بیش از 30 هزار مغولستانی در ایالات متحده زندگی می کنند.

از این تعداد حدود 6 هزار نفر در منطقه ساحل شرقی، هشت هزار نفر در شیکاگو، دو هزار نفر در لس آنجلس، چهار هزار نفر در سانفرانسیسکو و 1500 نفر نیز در سیاتل شاغل یا مشغول به تحصیل هستند. همچنین 58 بنیاد، انجمن و سازمان غیردولتی در ایالات متحده فعالیت دارند که توسط مغولستانی ها تشکیل شده است.

خالتما باتولگا در این دیدار که با حضور 180 شهروند مغولستانی ساکن در امریکا برگزار شد، گفت: "دو سال از زمانی به عنوان رئیس جمهور مغولستان سوگند یاد کردم می گذرد. در این مدت دیدارها و توافقاتی با سران دو کشور همسایه مان یعنی چین و روسیه انجام داده ام. اکنون نیز به دعوت رئیس جمهور دونالد ترامپ به آمریکا سفر کرده ام. روابط بین مغولستان و آمریکا به سطح مشارکت استراتژیک قرار است برسد".

پس از این دیدار، رئیس جمهور مغولستان با جمعی از سرمایه گذاران آمریکایی که هم اکنون در این کشور سرمایه گذاری کرده یا علاقه به سرمایه گذاری دارند دیدار کرد.

باتولگا با اشاره به فرصت های عالی برای سرمایه گذاری در مغولستان، تأکید کرد که باید توجه ویژه ای به معرفی فناوری های جدید و ساخت کارخانه های فرآوری در زمینه های کشاورزی، فن آوری های پیشرفته، بهداشت و معدن در مغولستان شود.

در این دیدار نمایندگانی از شرکت های دولتی و خصوصی، از جمله وزارت امور خارجه امریکا، وزارت بازرگانی امریکا، بانک جهانی، شرکت Four Wood Capital Partners، شرکت Monsoon Blockchain، شرکت ریو تینتو و شرکت هواپیمایی بوئینگ حضور داشتند.

روز جمعه نیز رئیس جمهور مغولستان از اداره ملی هوانوردی و فضایی امریکا (ناسا) بازدید کرد.

باتولگا در بازدید از ناسا از ژوگدردمیدیین گوراگچا فضانورد مغولستانی که در مأموریت فضاپیمای سایوز 39 حضور داشته درخواست کرد تا فضانوردان زن مغولستانی را در ناسا آموزش دهد.

رئیس جمهور مغولستان با اشاره به فرصت های کافی برای همکاری در نجوم و ژئوفیزیک از رئیس ناسا برای بازدید از مغولستان دعوت کرد.

گانسوخ آمارجارگال دبیر شورای امنیت ملی مغولستان در مصاحبه ای با اشاره به این سفر اعلام کرد که امریکا پنجمین شریک استراتژیک مغولستان می باشد.

به گفته وی انتظار می رود که 32 سال روابط دیپلماتیک و مشارکت استراتژیک تازه تاسیس بین دو دولت در جهات بسیار مثبتی رشد کند.

در بیانیه ای که از سوی وزارت امور خارجه امریکا درباره مشارکت استراتژیک این کشور با مغولستان منتشر شد، دو منظر مهم برای چگونگی تقویت همکاری های اقتصادی میان دو کشور مورد توجه قرار گرفته است.

نخست اینکه، این بیانیه به دنبال استفاده از شرکت سرمایه گذاری خصوصی در خارج از کشور (OPIC) وابسته به دولت امریکا برای کمک به حل و فصل چالش های مهم توسعه ای در مغولستان است. نکته دوم نیز این است که امریکا می خواهد از طریق افزایش جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی، حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط، مشارکت شرکت های دولتی و هم چنین بازارهای نوظهوری مانند بازارهای فناوری، علمی و اکتشافات فضایی، امنیت اقتصادی مغولستان را تقویت کند.

علاوه بر این در گزارش وزارت دفاع امریکا درباره استراتژی این کشور در منطقه هند و اقیانوس آرام، مغولستان به عنوان شریکی قابل اعتماد و توانا برای ایالات متحده معرفی شده است. این گزارش همچنین بر روابط امنیتی در حال رشد مبتنی بر سهم ناچیز مغولستان در عملیات های تحت رهبری ایالات متحده در افغانستان و مأموریتهای صلح سازمان ملل در آفریقا تأکید می کند.

در این گزارش 17 بار نام مغولستان ذکر شده در حالی که نیوزیلند 15 بار، سنگاپور 18 بار و تایوان 31 بار مورد اشاره قرار گرفته اند. سفر رسمی رئیس جمهور مغولستان به امریکا وضعیت این کشور در استراتژی هند و اقیانوس آرام امریکا را تقویت کرده است.

مغولستان تنها با دو کشور همسایه است؛ چین و روسیه. از این رو این کشور از نظر استراتژیک بین دو کشور رقیب ایالات متحده قرار دارد. مقامات دولت ترامپ تمایل دارند که بازدید باتولگا خالتما از واشنگتن را برجسته کنند.

اما آندره سیستریتسکی از متخصصان روس معتقد است که بیانیه مشارکت استراتژیک میان امریکا و مغولستان نتیجه مهمی نخواهد داشت و تاثیر خاصی بر روابط این کشور با چین و روسیه نخواهد گذاشت. به گفته وی این بیانیه یک ژست سیاسی نمایشی است که هدف آن نشان دادن این نکته به چین و روسیه است که مغولستان از حمایت سیاسی دیگری برخوردار شده است.

همزمان، مغولستان روابط خود با روسیه را به شدت توسعه می دهد و علاقه زیادی به این امر نشان داده است. مغولستان علاقه مند به تنوع بخشیدن به روابط بین المللی خود است و از این رو به دنبال نزدیکی به امریکا است.

اهدای یک اسب از سوی رئیس جمهور مغولستان به پسر ترامپ

مغولستان به عنوان یک کشور کمونیستی سابق، همچنین داوطلب ایفای نقش در اقدامات دیپلماتیک ترامپ در قبال پیونگ یانگ است. این کشور پیشنهاد کرده است که میزبان مذاکرات ترامپ و رهبر کره شمالی کیم جونگ اون باشد. این کشور از طریق راه آهن به کره شمالی دسترسی دارد.

انتهای پیام /

R7650/P/S8,1414/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۶۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل

به گزارش خبرآنلاین ، جماران به نقل از سی ان ان نوشت:

یک معاهده دفاعی، ائتلاف امنیتی هفت دهه ای بین عربستان سعودی و ایالات متحده را مستحکم و آنها را هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک می کند، زیرا دشمنان ایالات متحده مانند ایران، روسیه و چین به دنبال گسترش نفوذ خود در خاورمیانه هستند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، مدت‌هاست که به دنبال روابط با عربستان سعودی است، زیرا این اقدام می‌تواند در سراسر جهان اسلام تاثیر خود را بگذارد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده در حال مذاکره برای یک قرارداد بزرگ شامل سه جزء است.

مولفه اول شامل بسته ای از توافقات بین آمریکا و عربستان سعودی، مولفه دیگر عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل و مولفه سوم تشکیل کشور فلسطین است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این سه با هم مرتبط هستند و هیچ کدام بدون دیگران جلو نمی روند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در یک میزگرد در کنفرانس اقتصادی این هفته در ریاض گفت: برای اینکه عادی سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل محقق شود، باید مسیری برای تشکیل کشور فلسطین و «آرامش در غزه» وجود داشته باشد. به نظر من کاری که عربستان سعودی و ایالات متحده با هم در زمینه توافقات خود انجام داده اند، به طور بالقوه به اتمام نزدیک است، اما برای پیشبرد عادی سازی دو چیز لازم است: آرامش در غزه و مسیری معتبر به سوی یک کشور فلسطینی.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، در حاشیه این مجمع، بلینکن با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی (MBS) دیدار کرد تا در مورد این توافق گفتگو کند. کارشناسان، پیمان عربستان و آمریکا را «مجموعه ای جامع از تفاهمات» توصیف می کنند که شامل تضمین های امنیتی، اقتصادی و فناوری برای سعودی و همچنین حمایت از برنامه هسته ای غیرنظامی این کشور می شود.

انتظار می‌رود این توافق عادی‌سازی از توافق‌نامه ابراهیم، مجموعه‌ای از معاهده‌هایی که چهار کشور عربی اسرائیل را در سال ۲۰۲۰ به رسمیت شناختند و تقاضای دیرینه اعراب برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به عنوان پیش‌شرط به رسمیت شناختن اسرائیل را نادیده گرفتند الگوبرداری شود.

محمد بن سلمان پیشتر گفته بود که توافق با اسرائیل «بزرگترین توافق تاریخی از زمان جنگ سرد» خواهد بود. در سال ۲۰۲۱، نتانیاهو این توافق را اینگونه توصیف کرد که اسرائیل را قادر می‌سازد «دکترین قدیمی و خطرناک سرزمین‌ در ازای صلح را جایگزین کند و صلح را در ازای صلح به ارمغان آورد، بدون اینکه اسرائیل حتی یک سانتی‌متر از دست بدهد».

از آن زمان، دولت بایدن عادی سازی اسرائیل و عربستان را در مرکز سیاست خاورمیانه ای خود قرار داده است. ایالات متحده و عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ به گفتگوها درباره این پیمان ادامه دادند و انتظار می‌رفت که بلینکن در ۱۰ اکتبر سال گذشته به ریاض برود تا درباره جزئیات آن صحبت کند، این تاریخ درست سه روز قبل از حمله حماس به اسرائیل بود که عملا این توافق را به تاخیر انداخت.

تحلیلگران می گویند که حمله بعدی اسرائیل به غزه که این منطقه را ویران کرده و بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی را کشته، ممکن است پارامترهای توافق را برای عربستان سعودی تغییر داده باشد. اکنون پذیرش بخشی که خواستار مسیری «غیرقابل بازگشت» به سوی تشکیل یک کشور فلسطینی است، کلید اصلی بخش عادی سازی توافق گسترده تر خواهد بود.

نتانیاهو بارها چشم انداز تشکیل کشور مستقل فلسطینی را رد کرده و استدلال می کند که این امر به امنیت اسرائیل آسیب می زند و بر ادامه جنگ غزه تا زمانی که حماس از بین برود، مصمم است.

تحلیلگران می گویند که این موانع ممکن است منجر به تلاش عربستان برای بستن توافق دوجانبه بدون جزء عادی سازی توافق شود. اما چنین رویکردی با موانع بزرگی روبرو خواهد شد. سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام در این باره می گوید: توافقی که تعهد نظامی قاطعانه ایالات متحده به امنیت عربستان سعودی را بدون مولفه عادی سازی ایجاد می کند، بعید است از کنگره آمریکا عبور کند.

اگر توافقنامه دفاعی متقابل در قالب یک معاهده مورد مذاکره قرار گیرد، برای الزام آور شدن نیاز به ۶۷ رأی در سنا دارد. گراهام در پاسخ به گزارش‌هایی مبنی بر تصمیم عربستان سعودی گفت: بدون عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان و اطمینان از تامین نیازهای امنیتی اسرائیل در مورد پرونده فلسطین، رای بسیار کمی برای توافق دفاعی متقابل بین ایالات متحده و عربستان سعودی وجود خواهد داشت.

کارشناسان می گویند که شاید بایدن بتواند با الگوبرداری از توافقنامه امنیتی دیگری که سال گذشته با بحرین امضا کرد، کنگره را برای رسیدن به توافق دور بزند. به گفته فراس مکساد، کارشناس ارشد و مدیر توسعه استراتژیک در موسسه خاورمیانه در واشنگتن دی سی، مسیر دیگری وجود دارد که حول توافقنامه یکپارچگی و رفاه امنیت جامع که دولت بایدن در سپتامبر ۲۰۲۳ با بحرین امضاء کرد، الگوبرداری شده است. متن این پیمان صراحتاً بیان می‌کند که ممکن است از طرف های دیگر برای پیوستن دعوت شود.

با این حال، هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه دولت بایدن برای تصویب توافق دوجانبه با عربستان سعودی، کنگره را دور بزند، وجود ندارد. برای عربستان سعودی، توافق دوجانبه با ایالات متحده یک پیروزی بزرگ خواهد بود، که نشان دهنده پایان دورانی است که بایدن به دنبال تضعیف محمد بن سلمان به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، ستون نویس واشنگتن پست در کنسولگری سعودی در استانبول بود.

برخی کارشناسان معتقدند که این توافق همچنین «سلطه آمریکا را در خاورمیانه برای نسل‌ها تثبیت می‌کند و چالش رو به رشد چین و روسیه را کمرنگ می‌کند.» محمد بن سلمان مشتاق تقویت سیستم دفاعی عربستان و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان به دور از هیدروکربن است، زیرا او یک سیاست اقتصادی بلندپروازانه به نام چشم انداز ۲۰۳۰ را دنبال می کند. پادشاهی سعودی دارای یک برنامه هسته ای غیرنظامی نوپا است که ولیعهد مایل به توسعه آن با حمایت ایالات متحده است.

به گفته کارن یانگ، محقق ارشد پژوهشی در مرکز دانشگاه کلمبیا، عربستان سعودی مایل است با ایالات متحده معامله کند و این احتمالاً بهترین زمان در دوران دولت بایدن برای کمک به برخی از مسائل مهم در کنگره نظیر سیاست جهانی انرژی است.

یکی دیگر از نقاط سخت در حمایت ایالات متحده از چنین برنامه ای، مخالفت آمریکا با غنی سازی محلی اورانیوم در داخل خاک کشورها است، غنی سازی یک جزء کلیدی برای تولید انرژی هسته ای است که می تواند برای تولید سلاح های هسته ای نیز استفاده شود. عربستان سعودی از نظر ذخایر اورانیوم غنی است و اصرار دارد که بتواند آن را در داخل غنی سازی کند . در صورت تحقق چنین مسئله ای این برای یک کشور عربی برای اولین بار خواهد بود. برای مثال، امارات متحده عربی همسایه، اورانیوم غنی شده را برای نیروگاه های هسته ای خود وارد می کند.

روز چهارشنبه، سناتور دموکرات، اد مارکی، رئیس مشترک گروه کاری تسلیحات هسته‌ای و کنترل تسلیحات، از دولت بایدن خواست اطمینان حاصل کند که ریاض از غنی‌سازی و بازفرآوری مواد هسته‌ای خودداری می‌کند . او در بخش هایی از سخنان خود به اظهارات قبلی محمد بن سلمان استناد کرد که گفته بود عربستان سعودی در صورت حرکت تهران به سمت سلاح هسته ای در این مسیر گام خواهد گذاشت. وی گفت: مسیر صلح خاورمیانه نباید شامل چشم انداز عربستان سعودی مجهز به سلاح هسته ای باشد که منافع آمریکا، متحدان و شرکای خود را در سراسر منطقه تضعیف کند.

پیمان عربستان سعودی و آمریکا دو کشور را موظف می کند که برای بازدارندگی و مقابله با هرگونه تجاوز خارجی با یکدیگر همکاری کنند، اما به این تعهد جنبه معاهده رسمی نمی دهد.

زمانی که شرایط سیاسی اجازه دهد، هنوز جایی برای یک توافق امنیتی چندجانبه که در نهایت شامل اسرائیل، بحرین، ایالات متحده و دیگران باشد، وجود خواهد داشت. انتخاب با اسرائیل خواهد بود که چه زمانی آماده پاس دادن توپ به سمت تشکیل کشور مستقل فلسطین باشد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902948

دیگر خبرها

  • گزارش وزیر ورزش از اقدامات و افتخارآفرینی ورزش کشور به رئیس جمهور
  • مراسم تحلیف «پوتین» فردا برگزار می‌شود
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • ۸۰۰ روستای خوزستان آسفالت شد
  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل